Om Brazouka och Brasiliansk Zouk

zouklambada_vasaparken.jpg

Brazouka Stockholm

Brazouka Stockhom verkar främst för att sprida pardansen zouk/lambazouk i Stockholm och Sverige. Som den äldsta Zoukskolan i Sverige är vi stolta över att erbjuda reguljärkurser, privatlektioner och företagsevent. Vi anordnar även workshops med internationella gästlärare och ger shower på uteställen och privatfester. Vi håller även återkommande danskvällar och fixar större fester med fokus på just brasiliansk zouk/lambazouk.

Brazouka grundades våren 2008 av zoukfantaster som lärt sig zouk/lambazouk i olika delar av världen. Som den allra första dansskolan i Sverige, specialiserad inom brasiliansk pardans, har vi mångårig erfarenhet av undervisning, organisering av event och uppträdanden i olika kulturella sammanhang såsom Brazilian Day, Tout a France mm.

Brasiliansk Zouk/Lambazouk

Dansen lambada började utvecklas redan på 90-talet i norra Brasiliens lambada-mecka, Porto Seguro. Med musiken har dansen blivit mjukare, elegantare och mer sensuell och utvecklats till dansstilen lambazouk eller zouk lambada som den också kallas. Lambazouk är en modern version av lambada, anpassad till den afrikanska musiken zouk och kizomba från bl a Kap Verde och Angola.

Den traditionella zoukstilen dansas till mer kommersialiserad musik – allt ifrån hip hop, R’n’b, soulmusik till populära popremixar. De största zoukstäderna i världen är Porto Seguro, São Paulo, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Barcelona, London och Amsterdam.